Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Omantunnon aika on ohi

 

Ihmisen syntiä ei saa ”nuuskia”, vaan hänen tulee saada olla inhimillinen ja maailmallinen. Sielun pelastus ja lunastuksen korostaminen on erehdystä. Täysi ikäinen ihminen on radikaalin vapaa.

 

Nämä mielipiteet ovat kuuluneet kristillisen uskon omien edustajien suusta.

 

Myös valtaosa protestanttisten kirkkojen pappiskoulutuksesta tapahtuu yliopistoissa ja pappisseminaareissa, joissa kristillisen uskon kaikki keskeiset opetukset asetetaan ns. tieteen nimissä kyseenalaisiksi. Niissä kielletään järjestelmällisesti neitseestäsyntyminen, Kristuksen jumaluus, kolminaisuusoppi, sovitusoppi, Jeesuksen toinen tuleminen ja iankaikkinen elämä. Tosin sanotaan samalla, että näitä salaisuuksia pitää esittää vain valikoidulle kuulijakunnalle. Ne ovat sakastiteologiaa eivätkä kuulu saarnatuoliin. Tilanne on lopulta aivan skitsofreeninen: kirkossa ollaan toista ja elämässä toista.

 

Pahinta on se, että liberaaliteologian ehdoin harjoitettua teologiaa pidetään ainoana tieteellisenä jumaluusoppina. Jeesuksen aikana oli tapahtunut jotain vastaavaa. Juutalaisuus oli unohtanut profeetallisen julistuksen, joka kohdistui siveelliseen ja yhteiskunnalliseen rappioon, ja keskittynyt tooraan eli lain tulkintaan. Eräät juutalaisetkin tutkijat tunnustavat, että laki oli monopolisoinut itselleen yksinoikeutetun aseman ja pelastususko ja messias-toivo oli syrjäytetty. Jeesus nuhtelikin lainoppineita siitä, että he olivat ”vieneet tiedon avaimen”.

 

Olisi naiivia kieltää tämä jumaluusopin nykytilanne. Tässä juuri näkyy, kuinka ”taivasten valtakuntaa vastaan hyökätään ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen”. Näin taivasten valtakunta ”kärsii väkivaltaa”, sitä sabotoidaan. Mitä lieneekään Jeesus ajatellut sanoessaan: ”Kun Ihmisen poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä” (Luuk. 18:8).

 

Tämän sivun tekstit ovat Risto Santalan kirjasta; Jumalan valtakunta on

 

Sivun alkuun

©2019 Pelastusuutinen - suntuubi.com